Mi lista de blogs

domingo, 6 de marzo de 2011

Cinc idees claus sobre la competència digital i educació física

Cinc idees claus sobre la competència digital i educació física
M21 Noves Tecnologies aplicades a l’Educació Física

Després d’haver llegit el decret 111/2007, de 20 de Juliol, on s’estableix el currículum de l’Educació Primària a la Comunitat Valenciana i d’haver buscat entre les competències bàsiques de l’àrea d'Educació Física el referent a l’aportació de les Noves Tecnologies aporten al desenvolupament de l’àrea i, sobretot, al desenvolupament de l’alumnat he extret cinc idees fonamentals que relacionen ambdós àrees. Aquestes són:
  1.       L’ús de les Noves tecnologies per a establir relacions entre alumnes d’escoles diferents.
  2.       El tractament de la informació extreta en els mitjans d’informació i comunicació per a entendre i tindre consciència de la pròpia imatge corporal. Aquest tractament afavoreix l’alumnat, el qual valora críticament els missatges referits al cos i no cau en les idees que poden danyar la pròpia imatge corporal.
  3.      Ús de les Noves Tecnologies per a treballar la millora de l’orientació espacial i lateralitat.
  4.       Ús de les Noves Tecnologies per a cercar informació referent a treballs relacionats amb l’àrea d’Educació Física, elaborar documents i fomentar l’esperit crític que els ajude a diferenciar entre informació útil i necessària i informació poc rellevant. Així mateix, l’esperit crític fomentarà la participació i la implicació  de l’alumnat respecte l’àrea d’Educació Física.
  5.       Respectar les opinions d’altres persones, intercanviar opinions amb altres nens i nenes de col·legis arreu del món per a millorar la socialització i l’aprenentatge de l’Educació Física. Compartir mètodes d’aprenentatge i ensenyament entre persones de tot el món per a que l’àrea millore i evolucione.
D’aquesta manera, podem parlar sobre la necessitat de les Noves Tecnologies per a que l’àrea d’Educació Física no es quede arrere. Perquè és necessari saber i creure fervorosament que dintre d’un món globalitzat tots podem aprendre de tots i no ens hem de quedar estancats. Si creiem que dintre de la bombolla podem aconseguir que la nostra àrea siga respectada i valorada com es mereix no hem de caure en rutines i pràctiques obsoletes. Hem de ser capaços d’utilitzar tot el que la nostra època ens ofereix i utilitzar totes les ferramentes que es troben al nostre abast. Per nosaltres com a mestres i pels nostres alumnes. I açò simplement és  el començament.


1 comentario: