Mi lista de blogs

viernes, 22 de abril de 2011

conferència F.G. Páez i visita web CEIP San Walabonso

Dissabte dia 16 d'abril assistirem a la conferència d'un professor de primària activament relacionat amb el sector de les TIC a l'escola. I realment crec que fou una experiència molt agradable. Des d'un primer moment ens deixà clar que les coses no són com les pinten les notícies sinó que són com la comunitat educativa involucrada en el desenvolupament social dels alumnes vol que siguen. I és que amb il.lusió es pot aconseguir tot allò que es desitge. I amb l'ajut de les TIC la il.lusió per crear coses i fer-te sentir és més favorable. Perquè amb les TIC podem fer sentir a les persones que són necessàries dintre de l'escola. A la plana web del col.legi es poden veure activitats on són els alumnes i no els mestres qui realitzen les tasques. I són tasques amb una finalitat, no solament per a passar de curs o aprovar un examen. No senyor, en les activitats que he vist els alumnes s'involucren de tal forma que es creuen part important de la tasca docent, de l'aprenentatge significatiu. I és que és molt motivador crear una cosa per a que la resta de companys de l'escola l'utilitzen per a formar-se com a persones, perquè la principal intenció del col.legi és educar en valors. I crec que a la conferència ens deixaren clar que aquesta missió és possible si es treballa amb il.lusió i motivació.
Tots els alumnes són capaços de treballar per ells mateixos, i això queda palès a la web del col.legi, on els treballs i activitats exposats tenen com a autors noms d'alumnes, tant en la creació de l'activitat com el montatge... És a dir, si el professorat creu en les possibilitats dels seus alumnes aquestos s'integren amb més ganes al procés educatiu i creuen en les seues capacitats individuals, ajudant-se entre tots per a arribar a un fi comú.
Una experiència inoblidable que et fa pensar en la necessitat d'incloure les TIC a la vida diària del col.legi i de la comunitat, perquè el poble i el barri han d'involucrar-se en la vida del col.legi i els alumnes, nens i nenes amb capacitats reals d'ajudar a la millora del poble, han de veure que la seua feina dins del col.legi trenca les parets d'aquest i va més enllà del pati o de l'aula.
En resum, després de visitar la web i haver assistit a la conferència crec encara amb més passió que la tasca docent ha d'ajudar sobretot a que l'alumnat crega en les seues possibilitats, que els nens i les nenes que entren al col.legi són persones amb pensament propi i amb unes necessitats individuals que els mestres no hem d'oblidar.
Perquè amb l'ajut d'un tornavís i una carmanyola podem aconseguir que una persona sàpiga que és imprescindible en la vida diària del nostre col.legi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario